Med

Akacijev med

…damski med za tiste z vetrom v laseh…

Najraje se zbujam sredi dišečih trav, ko ona leži ob meni, in jo opazujem. Moja dama, nežna kot pomladni dih, pa vendar polna skrivnostne moči nad mano. Opazujem njen popolni profil, njeno porcelanasto polt in se zapletem s prsti v njene lase. Vdihnem njen vonj, vonj akacije, diši po svežem sadju in vanilji. Nosnice, nato pa še celo telo, mi preplavi vonj novega dne.

Kostanjev med

…viteški med žlahtnega okusa…

Temno kot smola se preliva glas preko njenih ustnic, jantarjevo se zasvetijo njene oči kadar se v njih ujame ogenj. Z nogami rijem po preperelem listju in brcam ježice, medtem, ko ji sledim. Zrak okoli nje je bogat, kot da se bo ravnokar razpočil. Ko spregovori, začutim sled grenkobe, ki jo prinaša globina njene modrosti in zaradi katere je njena sladkost samo še bolj popolna.

Cvetlični med

…razvajeni med z dodatkom poletnega veselja…

Sončnih obrazov in lahkih nog valovijo med polji in travniki. Če imaš srečo, zaslišiš njihov smeh, ki se razlega daleč naokrog, najlepši zvok, ki ozdravi še tako težko dušo. Opazujem jih, bosonoge, sveže, prelepe, kako se, držeč za roke, vrtijo v veselem kolu. Popoln krog tvorijo, s svojimi telesi, prav tako popolnimi, ki se v radostnem plesu vetra zdijo kot brez teže. Kako rad jih gledam, moje rožice!Pakiranje:
  • 700g / 580ml
  • 340g / 278ml
  • 220g / 191ml
  • 120g / 106ml
  • 55g / 47ml
…zdravje za prste obliznit…

Med je eden izmed najpopolnejših hranil, kar nam jih je ponudila narava. Že tisočletja so naši predniki pridelovali med in ga uporabljali za hrano in kot čudežno zdravilo. Z medom lahko zdravimo skoraj vse, saj učinkuje kot naravni antibiotik. Vsebuje vitamine, minerale, encime, antioksidante, varuje pred prostimi radikali. Še posebej svetujejo njegovo uporabo pri slabokrvnosti, nezadostni prehranjenosti, nosečnosti, v stanjih hude fizične obremenitve, pri zmanjšani odpornosti imunskega sistema, v starosti in pri okrevanju po bolezni. Pomaga pri nespečnosti, pomiri pljuča, olajša izkašljevanje in dihanje. Uporablja se pri, hripavosti, vnetju grla, lajša težave pri astmi, pomaga proti mišičnim krčem, olajša prebavni proces, premaga zgago, razjede na želodcu ali dvanajsterniku in deluje rahlo odvajalno. Pomaga tudi jetrom pri presnovi ogljikovih hidratov in izplavljanju strupov. Uživamo ga lahko samostojno, v sladicah, v čaju, predvsem je odličen za otroke, ki potrebujejo veliko energije za zdrav razvoj. Med pa je vsestransko uporaben tudi za zdravljenje in razkuževanje ran ter poleg zdravja prinaša tudi lepoto. Pripravite si masko za obraz iz medu in kvasa ali pa kopel z veliko žlico medu, zaprite oči in zaplavajte v kraljestvo Eve.

Evin gaj vam ponuja nežen akacijev med, z okusom po sadju in vanilji, kostanjev med močnega in značilnega vonja po kostanjevem cvetju, intenzivnega okusa s pridihom okusa po zeliščih, temen in rahlo smolnat okus hojinega medu za uživanje pri slabokrvnosti, utrujenosti ter nezadostni prehrani ter bogat in poln cvetlični med, ki je tudi naravno zdravilo proti alergijam.

Podobni izdelki
© Vse pravice pridržane - Evin gaj | Vizualno oblikovanje blagovne znamke: Elida Hostnik, ELIDREAM | Izdelava: Janez Mikec